BÆREDYGTIGE BRANDS I PURE BASIC

 

Hos Pure Basic vælger vi udelukkende de mest ansvarlige brands med fokus på Slow-Fashion kan vi sikre kvalitet og bæredygtighed i produkterne til dit barn. Bæredygtige produkter fra ansvarlige dedikerede leverandører, som er nøje udvalgt, og som vi 100 % kan stå inde for.

Vi stiller krav om bæredygtig produktion til vores leverandører og giver dermed vores kunder muligheden for at reducere deres CO2-aftryk. Vi vælger for dig, så du kan fokusere på at være den bedste udgave af dig selv.

Pure-basic-sustainable-design

Danefæ organic

En 100% økologisk linie produceret af deres faste Økotex- og BSCI-certificerede producent.

Godt at vide om Danefæ Organic:

 • Alle materialer anvendt i denne serie er lavet af økologisk dyrkede GOTS (Global Organic Textile Standard) certificerede fibre
 • Alle materialer er indfarvet på Økotex- og GOTS-certificerede tekstilfarverier med anvendelse af miljøvenlige farver og reduceret vandforbrug.
 • Alle prints er lavet på Økotex- og GOTS-certificerede printværksteder, udelukkende med brug af vandbaserede farver.
 • Alle produkter er syet op på GOTS- og BSCI-certificerede fabrikker.

DYR

Danefæ har lanceret et nyt sejt børnetøjsmærke DYR-Cph. Se hele den skønne sommerkollektion, og køb dine favoritter her på webshoppen.

Kollektionen er Mød junglens dyr, og bliv forelsket i de sødeste mønstre på børnetøjet. DYR-Cph er lavet i det blødeste bomuldsmateriale med 5% stretch, for bedste komfort. Gå på junglesafari, og find dine favoritter her.

Kollektionen er Oeko-Tex certificeret.

Elodiee

elodiee organic er et dansk brand grundlagt med en vision om at skabe luksuriøst tøj lavet af økologiske og bløde materialer til børn og kvinder. Bæredygtigt eksklusivt økologisk tøj med GOTS-certificering – den strengeste standard inden for økologiske tekstiler.

Kollektionerne er designet i et tidløst og posh univers. Målet er at kombinere elegance og blødhed med en forståelse af børns følsomme krav til behageligt tøj – Hver style skal være let at tage af og på og er designet til at give barnets fri bevægelighed – uden at gå på kompromis med kvalitet, stil og elegance.

I kollektionen til baby og børn er alle produkterne er lavet af økologiske og luksuriøse materialer. Klassiske farver og smukke silhuetter.

Hos elodiee ønsker de, at babyer, børn og kvinder har mulighed for at bære elegant og behageligt tøj lavet af bæredygtige og eksklusive materialer – Et naturligt og rent valg for børn og for de kvinder, der fødte dem.

elodiee er et økologisk brand med GOTS-certificering. Global Organic Textile Standard (GOTS) er den førende internationale standard inden for økologisk produktion af tekstiler. Ved hjælp af en GOTS godkendt produktion sørger de for, at de vigtigste krav til økologisk produktion og socialt ansvar overholdes – såsom:

 • Ingen giftige kemikalier
 • Ingen børnearbejde
 • Begrænset arbejdstid og kompensation for at arbejde mere end 8 timer om dagen
 • Rimelig løn og ferieaftale
 • Strenge krav til miljøaspekter

Retningslinjer for sundhed og sikkerhed

Et naturligt og rent valg

elodiee økologisk er mere end et fashion brand til børn og kvinder. For elodiee er den økologiske del mere end bare et ord, derfor bruger de kun GOTS-certificeret bomuld.

Ordet “økologisk” bruges ofte i modebranchen i dag, og det accepteres at bruge ordet, så længe tøjet indeholder 5% økologisk materiale. Elodiee bruger den bedste organiske bomuld i deres kollektioner. GOTS-certificeringen garanterer, at 95% af den anvendte bomuld er 100% økologisk og opfylder alle aspekter af GOTS.

Bomuld er et naturligt materiale, og elodiee er fan af alt det naturlige. Dette er også grunden til at de bruger knapper lavet af kokosnød. Når det ikke er muligt for elodiee at bruge naturlige materialer – f.eks. Knap- og lynlåse – sørger de for, at disse ikke indeholder giftige kemikalier, og at de er nikkelfrie.

FUB

Designerne bag FUB elsker mode – men ikke hvor hurtigt det bliver udskiftet. FUB er tidsløst og klassisk, men alligevel altid aktuelt.

deres designs afspejler deres værdier, og mange styles har været I deres kollektion gennem en årrække. FUB er tidsløst og klassisk, men alligevel altid aktuelt.  De følger med i de sidste nye trends, men følger dem aldrig slavisk. De er tro mod det originale FUB design, hvor det klassiske look er tæt forbundet med rene materialer af høj kvalitet og ”perfect fit” FUB er skabt med særlig hensyntagen til miljøet. De bruger udelukkende ØKO-TEX® certified ubearbejdet merinould og GOTS-certificeret økologisk bomuld.  Det er vigtigt for FUB, at kunne tilbyde deres kunder gode bæredygtige produkter, som samtidigt er skabt under miljørigtige forhold.

FUBs produktion har I 10 år været begrænset til et minimum, hvilket vil sige, at de udelukkende producerer til specifikke ordrer, og altså ikke til lagervarer, og de har derfor ingen overskudsvarer, der blok skal kasseres. FUB producerer kun til brug! De bruger de bedste råvarer for at sikre en livslang holdbarhed. Råvarerne er produceret uden brug af farlige kemikalier som fx syntetisk gødning, pesticider eller afløvningsmidler. Når FUB-farver deres stof, bruger de udelukkende farver som er fri for metaller, og alle deres farver lever op til alle strenge miljøkrav.

Hos FUB er det vigtigt at pleje alle forhold og holde ved de gamle – både når det gælder mennesker og mode. De har samarbejdet med de samme producenter siden firmaets begyndelse. Deres samarbejde startede som en forretningsforbindelse, men har gennem år, skiftende modesæsoner og voksende kollektioner udviklet sig til et samarbejde, der bygger på gensidig tillid og respekt.

FUB er specialiserede i strik af høj kvalitet, og deres producenter har en vigtig stemme i hele processen fra skitse til det færdige produkt. Den høje kvalitet i deres producenters arbejde afspejler det dygtige håndværk, som er en vigtig faktor for FUB.

Når du køber et produkt fra FUB, kan du være helt sikker på, at de har gjort alt hvad de kunne for at tilbyde dig et rent, aktuelt, behageligt og holdbart stykke tøj.

I dig denim

I dig denim er det sejeste og mest trendy mærke med tøj til både baby, tweens, teens og kvinder.

Mærket er en sammensmeltning af miljøvenligt skandinavisk design, og tilbyder både de seneste trends, men også mere slow-fashion produkter som sjældent skal skiftes ud, fx sweaters, jeans, jakker og en masse fed DENIM. Deres kollektion er et must for dig, der gerne vil have det sidste nye inden for mode – både til børn og voksne.

Deres kollektion er økovenligt og 100% økologisk, og oser af den helt særlige skandinaviske stil.

I dig denim er bæredygtigt, og bygger derudover på en god gammeldags gang mave-fornemmelse! Man skal kunne have både sin mave, sit hjerte og samvittigheden med, når man køber tøj – og det kan du roligt have, når du køber I dig denim, for her er der taget hensyn til både mode, natur, havene og bæredygtighed. De har hele pakken!

Den nye kollektion hos I dig denim er skabt med naturen i tankerne; forestil dig en tur til havet. Her kan du både finde solskin, ro og voldsomme kræfter, alt sammen noget som er en del af kollektionen.

De rene skandinaviske linjer i linned, denim og økologisk bomuld er hjertet i kollektionen, og inspirationen er hentet i naturen, bl.a. i farvevalget.

Deres budskab er simpelt – spred glæde og vær god mod alle omkring dig, også vores allesammens moder jord.

Molo

Molo er GOTS certificeret og tilbyder derfor økologisk børnetøj, der lever op til de strengeste sociale og miljømæssige krav i hele fremstillingsprocessen af deres tøj. Ved at købe økologisk børnetøj fra Molo, som er Gots certificeret, sikrer du dig bæredygtighed på højeste niveau, og at varen er produceret uden unødvendig brug af kemi og med største omtanke for miljøet.

GOTS betyder økologi og social ansvarlighed.

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er på verdensplan den mest anerkendte og strengeste certificering af økologiske tekstiler. GOTS certifikatet garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til du som kunde står med det færdige produkt i hånden.

Med Molo børnetøj går du ikke på kompromis med hverken funktionalitet eller kvalitet. Designet er fuld af sjov, finurlige detaljer, der forenes med de rene og ”rå” skandinaviske look. Tøjet holder til et aktivt børneliv med masser af vask og opfylder barnets behov for funktionelle detaljer.

Hos purebasic.dk har vi udvalgt tøj fra kollektionen der passer til drenge og piger i alderen 0 – 12 år.

Mange forbinder måske økologi med farveløst eller neutralt børnetøj, men sådan behøver det ikke være. Derfor har vi hos purebasic.dk også valgt Molo som én af vores leverandør, netop fordi vi gerne vil anskueliggøre, at økologi sagtens kan være farverigt.

MP Denmark

mp strømper – designet til børn.

Mp Denmark laver moderigtige designerstrømper til børn. Mp vil være verdensmestre i strømper til børn og det arbejder de målrettet på at leve op til. Derfor er deres strømper designet, så de passer præcis til barnet som skal bruge dem:

 • Babyen, der griber fat i sine tæer og den første uldsok.
 • Børnehave-krudtuglen på en regnvåd legeplads.
 • Teenageren med fart på.

I mere end 75 år har mp Denmark produceret moderigtige strømper og strømpebukser med respekt for sundhed og komfort. mp strømper skal passe ind i et aktivt liv, og de skal værne om både miljøet og foden. Derfor er de strikket med en fasthed der øger kvalitet og fleksibilitet af hæl og tå og lavet på deres egen fabrik af økotex-certificeret garn – og de er af så god kvalitet, at familier jævnligt fortæller, hvordan strømperne bæredygtigt går i arv fra barn til barn.

Hos mp Denmark handler alting ganske enkelt om at skabe sunde og glade fødder.

Musli

Müsli er by Green Cotton’s nyeste varemærke med lancering i efteråret 2015. Müsli er designet omkring nøgleord som æstetik, autentisk, beroligende charme og harmoni.

Müsli er en serie af kvalitetstøj som gavner både børn og forældre og som naturligvis ikke går på kompromis med den høje kvalitet hvormed mærket, ligesom by Green Cottons øvrige brands, er GOTS-certificeret.

Müsli er det sunde valg til dit barn samt det miljøvenlige valg i en kvalitet, der kan bruges igen og igen. Choose & Reuse – og forær det til den næste generation.

Grundlæggeren af Green Cotton, Leif Nørgaard var pioner inden for miljøvenlige tekstiler, og Green Cotton modtog et væld af grønne priser op gennem 90’erne.

Faktisk så producerede Green Cotton den første T-shirt i verden lavet af økologisk bommuld certificeret i Holland i 1991 og designet af Kathrine Hammnett fra England.

Man må sige at firmaet bag Müsli har bæredygtighed i deres DNA og det er derfor nærmest en selvfølge, at alle de fine bomuldsprodukter fra müsli vi tilbyder her på purebasic.dk er GOTS certificerede og det er en fornøjelse, at arbejde med så dedikerede leverandører.

Serendipity Organics

Serendipity Organics er et sanseligt bæredygtigt univers af rene, naturlige og bæredygtige tekstiler af blød økologisk bomuld og ren alpaka-og llama uld. Det er tøj designet så det er rart og nemt at have på.

Den bløde og høje kvalietet af textilerne og hensynet til vores børn og miljøet er essencen af Serendipity Organics.

Deres design tager udgangspunkt i deres skandinaviske rødder og den natur der omgiver os. De gør os umage med at designe tøjet, så det er tidløst, lækkert at have på og holder år efter år. Det er en del af bæredygtigheden.

Serendipity bruger skønne textiler og designer selv dem alle fra bunden. De udvælger omhyggeligt farver, tegner mønstre og instruerer hvorledes vævingen skal udføres. Med fokus på blødhed og kvalitet bruger de mélange farver til alle deres strikkede styles, som rib, sweat, velour og jersey. Mélange opnår man ved at indfarve bomulden i forskellige nuancer før den bliver spundet til garn, og det giver den extra blødhed og et dejligt farvespil.

Serendipity Organics kollektion i bomuld er lavet af 100% økologisk bomuld og er GOTS certificeret, som betyder at man kan føle sig helt tryg ved at der ikke er farlige kemikalier i produkterne, og at de er fremstillet med omtanke for de mennesker, der producerer det.

De har fokus på bæredygtighed i hele processen fra den økologiske bomuldsmark, hvor man håndplukker bomulden for at skåne og genbruge planterne, spinderierne der sørger for de skønne bløde garner, væverierne som væver skønne kvaliteter, strikkerierne der laver deres dejlige mélange kvaliteter og systuerne der klipper og syr.

Alt Serendipity’s bomuld bliver til i Indien, fra mark til færdigt stykke tøj, hvor de igennem mange år har brugt de samme leverandører og derfor altid trygt kan stole på at alt bliver lavet med omhu.

Alpaka- og llama-ulden bliver strikket i Bolivia i små kollektiver, hvor de bruger deres traditionelle strikkekundskaber opbygget igennem flere generationer til at strikke skønne sweatre. Alpaka og llama’erne græsser og lever på sletterne i 4000 meters højde i Andesbjergene i Bolivia.

Serendipity Organics er et dansk familieejet designfirma som blev etableret i 2003.

Kollektionerne omfatter tøj og accessories til baby og børn op til 10 år, samt en kollektion til kvinder og hjemmet.

Soft Gallery

Soft Gallery er et børnetøjsmærke, som blev etableret i København i 2007.

Hver sæson arbejder Tine Holt, chefdesigner og ejer, sammen med lokale, såvel som internationale kunsterne om at skabe et særligt tema, der går igen i sæsonens print. På dén måde er der en rød tråd gennem hele kollektionens materialer og designs. Ved at inddrage kunsterne i sine kollektioner, formår Soft Gallery at skabe designs, der er i øjenhøjde med børn, og som samtidigt kan fortælle en historie.

Tøjet er af høj kvalitet og både lækkert og moderne – men med et skævt twist, som gør det tidløst og personligt på én og samme tid.

Hele den klassiske kollektion SOFT by Soft Gallery er nu GOTS certificeret. GOTS står for Global Organic Textile Standard og er på verdensplan den mest anerkendte og strengeste certificering af økologiske tekstiler. GOTS certifikatet garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til du som kunde står med det færdige produkt i hånden.

Men ikke kun produkternes høje kvalitet ligger Soft Gallerys på sinde også det sociale ansvar er dybt forankret i Soft Gallerys DNA. Deres fokus er høj kvalitet af tøj der kan videregives fra barn til barn.

Wood Wood

 Det københavnske mode- og livsstilsbrand åbnede for første gang dørene i 2002 og inviterede indenfor til en verden af attitude, urbanitet og stor passion for god kvalitet.

I 2019 blev Wood Wood GOTS certificeret. GOTS står for Global Organic Textile Standard og er på verdensplan den mest anerkendte og strengeste certificering af økologiske tekstiler. GOTS certifikatet garanterer, at produktet er helt igennem økologisk lige fra landbruget, hvor bomuldsfrø bliver plantet, til du som kunde står med det færdige produkt i hånden.

Wood Woods børnekollektion ‘Double A’, byder på farver og grafisk attitude, som dit barn med garanti vil synes er super cool.

Hele kollektionen er selvfølgelig GOTS certificeret.

Tøjet til børn fra Wood Wood er nyfortolkning af de klassiske Wood Wood styles du kender til voksne. Stilen er klassisk og enkel, som vi hos purebasic.dk betragter som cool basic.

Wood Wood har med deres GOTS certificeret børnekollektion ’Double A’ designet en kollektion der balancere stil, funktionalitet og personlighed på en unik måde, så tøjet henvender sig til netop de børn der ønsker et afslappet, cool, urban og stilsikkert stykke tøj, men samtidig ikke vil gå på kompromis med kvalitet og bæredygtighed.

Wood Wood er dybt seriøse i deres fremtidsplaner og ønsket om at udvikle langtidsholdbare kvalitetsprodukter som afgiver et minimalt negativt aftryk på vores samfund og miljø.

Vi har hos purebasic.dk sjældent set en så veludført CSR-strategi og et så gennemarbejdet og udtrykt ønske om at tage ansvar som virksomhed.