Hvad er GOTS certificering?

Kender du økomærket og svanemærket på fødevarer og andre produkter? Inden for tekstiler er GOTS certificeringen det tilsvarende blåstempel. GOTS står for Global Organic Textile Standard (oversat til Global økologisk tekstil standard). 

Hvad er GOTS?

GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus.

Målet med GOTS er at definere krav på verdensplan, som sikrer den økologisk højeste standard. Certificeringen er den mest brugte inden for økologiske tekstiler på verdensplan. Det omhandler f.eks. tekstiler som tæpper, sengetøj, håndklæder og selvfølgelig tøj, herunder børnetøj. Når børnetøj er GOTS-certificeret  betyder det, at tøjet er testet ud fra standardiserede krav til hele forsyningskæden.

For at blive GOTS certificeret er det et krav, at mindst 95 % af materialet er økologisk.

Derudover stilles der høje krav til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Lige fra forarbejdning til produktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse.

GOTS certificeringen er på dén måde med til at sikre, at produktet lever op til økologiske standarder fra høst til færdigt produkt, samt, at dem som producerer tekstilerne, har ordentlige arbejdsforhold.

Pure Basics børnetøj er certificeret efter højeste standard: GOTS

Pure Basic samarbejder primært med brands, som er GOTS certificerede. På dén måde kan vi stå 100 % inde for bæredygtigheden af vores produkter. Ved at handle dit børnetøj hos Pure Basic støtter du GOTS certificeringen og træffer dermed et ansvarligt valg for dig, dine børn og omgivelser.

Vær med til at sikre en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion.