GOTS-certificeret børnetøj

Hos Pure Basic ønsker vi at tilbyde bæredygtigt børnetøj, hvor vi passer på jeres børn og vores jord. Derfor har vi også valgt at vores børnetøj primært skal være GOTS-certificeret. GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er en standard for økologiske fibre. GOTS er anerkendt i hele verden. Gå på. opdagelse i vores bæredygtige univers her.

Hvad er GOTS?

GOTS er en international økologisk mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus.

Målet med GOTS er at definere krav på verdensplan, som sikrer den økologisk højeste standard. Certificeringen er den mest brugte inden for økologiske tekstiler på verdensplan. Det omhandler f.eks. tekstiler som tæpper, sengetøj, håndklæder og selvfølgelig tøj, herunder børnetøj. Når børnetøj er GOTS-certificeret betyder det, at tøjet er testet ud fra standardiserede krav igennem hele forsyningskæden.

Der findes 2 forskellige produktmærkninger indenfor GOTS-certificering. Kravene for disse er:

  1. minimum 95% af produktet skal være i certificeret økologisk bomuld
  2. minimum 70% af produktet skal være i certificeret økologisk bomuld, 30% ikke-økologisk bomuld (dog max. 10% syntetiske fibre)

Derudover stilles der høje krav til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Lige fra forarbejdning til produktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse.

GOTS-certificeringen er på dén måde med til at sikre, at produktet lever op til økologiske standarder fra høst til færdigt produkt. Derudover stilles der sociale, tekniske, humantoksiske og miljømæssige krav før et produkt kan GOTS-certificeres.

Køb GOTS-certificeret børnetøj hos Pure Basic

Pure Basic samarbejder primært med brands, som er GOTS certificerede. På dén måde kan vi stå 100 % inde for bæredygtigheden i vores produkter. Ved at handle dit GOTS-certificerede børnetøj hos Pure Basic, træffer du et ansvarligt valg for dig, dine børn og omgivelser. Du er med til at sikre en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion, og passe på dine børn og vores jord.