Hvorfor vælge børnetøj i økologisk bomuld?

Hos Pure Basic har vi et stort udvalg af børnetøj produceret i bæredygtigt bomuld. Så hvorfor vælge børnetøj i økologisk bomuld? Når du vælger at købe børnetøj i bæredygtigt produceret bomuld, sikrer du dig, at bomulden er produceret uden farlige kemikalier. Derudover vil bomulden opleves blødere, med en længere holdbarhed og en større komfort. Med økologisk bomuld får du et produkt, der kvalitetsmæssigt er bedre, og du kan derudover med god samvittighed iføre dit barn det. Du er fri for farlige kemikalier der f.eks. kan være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og kan fremkalde allergiske reaktioner.

Økologisk bomuld vs. konventionel bomuld

Der bruges enorme mængder kemikalier i fremstillingen af konventionel bomuld. 16 % af verdens forbrug af insektgift og 10 % af verdens sprøjtegift bruges i bomuldsproduktion. Derudover er 77 millioner bomuldsbønder i kontakt med disse kemikalier hvert år og 83% af kemikalierne ender i omgivelserne. Der bruges store mængder vand i bomuldsproduktionen, blandt andet for at fortynde den forurening af kemikalier, der siver ned i jorden.

Ved økologisk bomuldsdyrkning er vand- og energiforbruget lavere end ved konventionel dykning. Ydermere er farlige kemikalier ikke tilladt. Dette giver mulighed for at bomuldsbønderne kan dyrke de afgrøder, der brødføder dem, sammen med bomulden. Bønderne og deres vandforsyning er beskyttet og den miljømæssige belastning mindskes markant. Læs mere omkring forskellene på økologisk og konventionel dyrket bomuld her.

De miljømæssige fordele ved bæredygtigt dyrket bomuld er ikke til at tage fejl af. Derudover sikrer du dig et produkt, der ikke indeholder skadelige kemikalier, der kan påvirke dig og dit barn.

Køb børnetøj i økologisk bomuld hos Pure Basic

Hos Pure Basic bestræber vi os på at have et stort udvalg af produkter, der indeholder økologisk bomuld frem for konventionel bomuld.  Vores udvalg af bæredygtige produkter, gør at du trygt kan købe dit børnetøj hos os. Vi har gjort forarbejdet og tilbyder børnetøj fra de bedste og mest bæredygtige brands, og du kan nu nemt handle med god samvittighed. Gå på opdagelse i vores bæredygtige univers her.